Beställ senast 2018-01-15
om du vill ha biblioteksband.
Gay, Roxane.
Hunger. Bonnier. Övers. fr. eng. Orig:s titel: Hunger. 250 s. Danskt band.

Ditt pris:
166:-
Gessen, Masha.
Ester och Ruzia. Vänskap i krig och fred. Bromberg. Övers. fr. eng. av Jessica Hallén. Orig:s titel: Ester and Ruzya. Inbunden.

Ditt pris:
195:-
Auster, Paul.
4 3 2 1. Bonnier. Övers. fr. eng. av Ulla Roseen. Orig:s titel: 4 3 2 1. 900 s. Inbunden.

Ditt pris:
213:-
Jansson, Anna.
Kvinnan på bänken. Norstedt (Maria Wern 19). 336 s. Inbunden.

Ditt pris:
189:-
Jewell, Lisa.
Och sen var hon borta. Printz Publishing. Övers. fr. eng. av Sanna Hellberg. Orig:s titel: Then she was gone. 400 s. Inbunden.

Ditt pris:
201:-
Lagercrantz, Rose.
Lycklig den som Dunne får. Ill. av Eva Eriksson. Bonnier Carlsen (Dunne. 6). 128 s. Kartonnage.

Ditt pris:
119:-
Skugge, Linda.
En tjuv i klubben. BW (Iskompisar. 1). 110 s. Inbunden.

Ditt pris:
120:-
Walliams, David.
Farfar på rymmen. Ill. av Tony Ross. BW. Övers. fr. eng. av Klara Lindell. Orig:s titel: Grandpa's great escape. 350 s. Inbunden.

Ditt pris:
128:-
The trip to Spain.
Regissör: Michael Winterbottom. Atlantic Film. 2017. 1 dvd. Speltid: 1 tim., 43 min. Tal på engelska, textad på svenska. Barntillåten.

Ditt pris:
499:-

PÅ BTJ JUST NU!Fel i sorteringen i digitala BTJ-häftet

Vi har upptäckt ett litet fel i sorteringen i det digitala BTJ-häftet. När titlarna i en och samma sektion (exempelvis Skönlitteratur på svenska) sträcker sig över flera sidor förskjuts den alfabetiska ordningen. Detta löser du enkelt genom att ändra inställningarna för hur många titlar som ska visas per sida – om du förslagsvis väljer ”80 titlar per sida” och får in alla titlarna på en och samma sida så kommer de också att presenteras i rätt alfabetisk ordning. Vi ber om ursäkt för detta och är igång med att lösa problemet.

Vi söker lektörer som behärskar turkiska

Vi är i behov av av nya lektörer som kan läsa böcker på turkiska och skriva annotationer om dessa på svenska. Vi tänker oss att du kanske är översättare, lärare eller bibliotekarie och har ett stort intresse för litteratur. Är du intresserad eller känner du någon som skulle kunna passa? Kontakta oss på internationella@btj.se.


Välkomna till nya Digitala BTJ-häftet!

Vi är glada att kunna erbjuda en ny layout och nya funktioner som förhoppningsvis kan ge ökad användarvänlighet samt förenkla ert inköpsarbete. I genvägarna till vänster har vi infört sökningar på en rad olika kategorier. Nu har du också möjlighet att exportera din order till en excelfil med ISBN för att underlätta order från annan medieleverantör än BTJ. Alla nyheter presenteras i filmen nedan.
Mångspråk i BTJ-häftet

Utgivningsplan 2018 (pdf) »Helhetsbetygen i BTJ-häftet

Sedan sommaren 2015 kompletteras BTJ:s lektörsomdömen av ett helhetsbetyg där lektören gör en samlad bedömning av den recenserade titeln. Syftet med helhetsbetygen är att göra urvals- och inköpsarbete utifrån BTJ-häftet så lätthanterligt och effektivt som möjligt för våra kunder, och den feedback på betygsinförandet som vi fått under hösten och vintern har varit väldigt positiv.

Vad gäller betygsskalan så är den femgradig enligt följande:

5 – Briljant
4 – Mycket bra
3 – Bra
2 – Ordinär
1 – UndermåligOm du har frågor angående din beställning, förslag till förändringar eller synpunkter på tjänsten kontakta oss på digitalahaftet@btj.se.

Se alla titlar!