Beställ senast 2018-10-22
om du vill ha biblioteksband.
Nordlund, Anna.
Selma Lagerlöf. Sveriges modernaste kvinna. Av Anna Nordlund och Bengt Wanselius. Ström. 429 s. Ill. Litt. Reg. Stort format (höjd 27 cm). Halvklotband.

Ditt pris:
346:-
Kinberg Batra, Anna.
Inifrån. Bonnier. 250 s. Inbunden.

Ditt pris:
183:-
Ishiguro, Kazuo.
Bleknande berg. W&W. Övers. fr. eng. av Niclas Hval. Orig:s titel: A pale view of hills. 212 s. Kartonnage. Ny upplaga.

Ditt pris:
176:-
Murakami, Haruki.
Mordet på kommendören. Första boken. Norstedt. Övers. fr. jap. av Vibeke Emond. Orig:s titel: Kishidancho Goroshi. 442 s. Inbunden.

Ditt pris:
201:-
Arsenault, Isabelle.
Colettes fågel. En berättelse om barnen i kvarteret Mile End. Ill. av förf. Opal. Övers. fr. fra. av Elin Svahn. Orig:s titel: L'oiseau de Colette. 48 s. Inbunden. 4 år och uppåt.

Ditt pris:
131:-
Garber, Stephanie.
Legend. BW (Caraval 2). Övers. fr. eng. av Carina Jansson. Orig:s titel: Legendary. 360 s. Inbunden. 12 år och uppåt.

Ditt pris:
171:-
Strandberg, Mats.
Slutet. R&S. 336 s. Inbunden. 15 år och uppåt.

Ditt pris:
163:-
Deadpool 2.
Regissör: David Leitch. Fox-Paramount Home Entertainment. 2018. 1 dvd. Speltid: 1 tim., 59 min. Tal på engelska och beskrivande engelska, dubbad till franska. Textad på svenska, danska, norska, finska, nederländska, franska och engelska för hörselskadade. Fr. 15 år.

Ditt pris:
499:-
Det var en gång i Tyskland ...
Regissör: Sam Garbarski. Njutafilms. 2017. Orig:s titel: Es war einmal in Deutschland ... 1 dvd. Speltid: 1 tim., 38 min. Tal på tyska, textad på svenska.

Ditt pris:
499:-

PÅ BTJ JUST NU!


PRAKTIKA

Fortbildningsdag för bibliotekarier,
skolbibliotekarier, lärare och förskolelärare.

Aktuella kurser och fortbildningar hos BTJ Sverige hösten 2018.

Läs mer och anmäl dig här »
Sammanfattning av kurserna (pdf) »
TIPS! Skapa excel-fil av din beställning

Du vet väl att du enkelt kan få ut en excel-fil av din beställning? När du klickat in i din kundvagn så finns en excel-ikon längst ner på sidan. Klicka på ikonen och spara listan som en excel-fil. Klicka på bilden till höger för att se var ikonen finns.

Fler ljudböcker till biblioteken

BTJ kommer fr.o.m. april 2018 att löpande erbjuda nya ljudbokstitlar från Modern Audio unikt till landets bibliotek. Detta är titlar från Modernista och Louise Bäckelin förlag som fram till idag bara funnits digitalt och på strömmande plattformar. Titlarna i senaste häftet hittar du under ljudböcker och kan bara beställas från BTJ. Sedan tidigare erbjuder BTJ även BTJ-unika ljudböcker från Word Audio.
Titlarna hittar du härStorstil 2018

Storstilsböckerna som BTJ erbjuder är mycket uppskattade av låntagare och vi har fått många önskemål från landets bibliotek om att öka antalet titlar. Under 2018 kommer vi därför att öka antalet till ca 35 storstilstitlar. Vill du vara säker på att du inte missar någon storstilsbok så går det bra att teckna ett löpande abonnemang så skickar vi ut titeln så fort den är färdig. Hör av dig till katarina.ahlgren@btj.se för frågor rörande storstilsabonnemang. Här hittar du alla våra storstilsböckerVi söker lektörer som behärskar turkiska

Vi är i behov av av nya lektörer som kan läsa böcker på turkiska och skriva annotationer om dessa på svenska. Vi tänker oss att du kanske är översättare, lärare eller bibliotekarie och har ett stort intresse för litteratur. Är du intresserad eller känner du någon som skulle kunna passa? Kontakta oss på internationella@btj.se.Nya funktioner i digitala BTJ-häftet

I genvägarna till vänster har vi infört sökningar på en rad olika kategorier. Nu har du också möjlighet att exportera din order till en excelfil med ISBN för att underlätta order från annan medieleverantör än BTJ. Alla nyheter presenteras i filmen nedan.
Mångspråk i BTJ-häftet

Utgivningsplan 2018 (pdf) »Helhetsbetygen i BTJ-häftet

Sedan sommaren 2015 kompletteras BTJ:s lektörsomdömen av ett helhetsbetyg där lektören gör en samlad bedömning av den recenserade titeln. Syftet med helhetsbetygen är att göra urvals- och inköpsarbete utifrån BTJ-häftet så lätthanterligt och effektivt som möjligt för våra kunder, och den feedback på betygsinförandet som vi fått under hösten och vintern har varit väldigt positiv.

Vad gäller betygsskalan så är den femgradig enligt följande:

5 – Briljant
4 – Mycket bra
3 – Bra
2 – Ordinär
1 – UndermåligOm du har frågor angående din beställning, förslag till förändringar eller synpunkter på tjänsten kontakta oss på digitalahaftet@btj.se.

Ladda ner vår broschyr!

Rätten till din berättelse

Välj listorna och beställ!